Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Hoge prijs glasvezelabonnement is nog een overstapdrempel

De prijs van een glasvezelabonnement houdt veel Nederlanders nog tegen om over te stappen op glasvezel. Ruim een kwart van de Nederlanders die nu nog geen glasvezel hebben, vindt de huidige tarieven te hoog. Dat blijkt uit onderzoek van prijsvergelijkingssite Pricewise.

Volgens de onderzoekers vinden veel ondervraagden (47%) glasvezel beter dan andere internetverbindingen. Tocht stappen ze niet over als dat al kan, omdat ze een glasvezelabonnement te duur vinden.

Een internet only-abonnement met glasvezel kost bij het grootste glasvezelnetwerk van Nederland al snel 35 euro en vaak veel meer. Slechts 27% van de Nederlanders is bereid om meer dan 35 euro neer te leggen voor snel internet (exclusief tv en vast bellen). Meer dan de helft van Nederland heeft hier minder voor over: zij zijn bereid maximaal tussen de 16 en 35 euro te betalen.

Uit het onderzoek zou blijken dat 74% van de Nederlanders op dit moment tevreden is met hun internetsnelheid. Dat percentage zal hoger worden als glasvezel op meer plekken in Nederland beschikbaar is, verwachten de onderzoekers.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.