Nieuws

Hollands Kroon kiest voor glasvezelinternet van Kabeltex

Als er een glasvezelnetwerk komt in de gemeente Hollands Kroon, dan wordt het aangelegd, beheerd, onderhouden en van diensten voorzien door het bedrijf Kabeltex. De verwachting is dat in de zomer kan worden gestart met de aanleg.

Dat betekent echter wel dat de andere partij (FiberFlevo) met wie gesprekken werden gevoerd, niet de partner is geworden om het netwerk aan te leggen.

Kabeltex is in 1988 gestart met haar eerste kabelnetwerk op Texel. Sinds 1999 biedt Kabeltex breedbanddiensten aan en sinds 2003 digitale televisie. Kabeltex heeft inmiddels ruime jaren ervaring met de aanleg van een kabelnetwerk en de levering van de diensten daarop. En dat past goed bij de plannen van de Coöperatie Breedband Hollands Kroon.

Vraagbundeling

In aansluiting op de realisatie van een glasvezelnetwerk in de gemeente Hollands Kroon heeft Kabeltex te kennen gegeven om ook in de overige gemeenten van de Kop van Noord-Holland een netwerk in het buitengebied aan te willen leggen.

Nu er een netwerkbedrijf en provider is gevonden, hangt de komst van glasvezel alleen nog van de vraagbundeling af. Vorige week waren er 1320 abonnementen afgesloten. Maar er zijn minimaal 1860 aanmeldingen nodig, meldt de Coöperatie Breedband Hollands Kroon.

Medewerkers en vrijwilligers van de coöperatie en van Kabeltex zullen de bewoners in het buitengebied benaderen om een glasvezelabonnement af te sluiten. Zodra de minimale drempel is gehaald kan worden gestart met de aanleg van het netwerk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.