Nieuws

Hoogeveen onderzoekt financiering glasvezelnetwerk

HoogeveenDe gemeente Hoogeveen wil haast maken met de aanleg van glasvezel. De gemeente overlegt daarom met een glasvezelbedrijf en met buurgemeenten over de aanleg van glasvezel in zowel de kern als de buitengebieden.

Volgens de gemeente heeft het glasvezelbedrijf wel interesse in de aanleg van een netwerk in de kern van Hoogeveen, maar dat is anders bij de dorpen en randgebieden.

In de gemeenteraad lijken steeds meer voorstanders te zijn van glasvezel omdat glasvezel een belangrijke rol kan vervullen bij de ambitie van aantrekkelijke, dynamische, vernieuwende gemeente met goede voorzieningen die Hoogeveen wil zijn

De gemeente lijkt te streven naar de aanleg van glasvezel in heel Hoogeveen. Indien nodig moet gerealiseerd worden met behulp van geld dat de provincie Drenthe voor dergelijke projecten heeft gereserveerd.

VVD-raadslid Mark Strolenberg benadrukt dat het ‘van belang is om een package-deal te sluiten met het glasvezelbedrijf, waarbij principe-afspraken worden gemaakt over aanleg in het onrendabele gebied’.

“De provincie moet in gezamenlijkheid met de Drentse gemeenten kijken, op welke manier aanleg in het buitengebied rendabel gemaakt kan worden. Te denken aan coöperatieve modellen, medefinanciering via pensioenfondsen of bijvoorbeeld goedkoper aanleggen via het riool”, aldus Strolenberg.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.