Nieuws

HSLnet: Eind dit jaar kunnen bewoners buitengebied glasvezel hebben

Glasvezelcoƶperatie HSLnet verwacht nog dit jaar alle inschrijvers in het buitengebied (fase 1) te kunnen aansluiten op het glasvezelnetwerk.

Van de 280 huishoudens in het buitengebied, hebben zich tot nu toe 211 aangemeld voor glasvezel. “Inmiddels zijn de voorbereidingen getroffen en hoopt HSLnet snel het daadwerkelijke startschot te kunnen geven voor de eerste schop in de grond.”

HSLnet heeft het buitengebied van Heeze-Leende in tien deelgebieden ingedeeld, zogenaamde clusters. In 7 van die clusters is inmiddels de deelnamegrens van 70% gehaald. EĆ©n cluster is er bijna, maar in twee clusters (Euvelwegen en Zevenhuizen) is nog een aantal inschrijvingen nodig om het benodigde percentage te halen, aldus HSLnet.

De daadwerkelijke start van de aanleg van het buitengebied fase 1 en de opdrachtverstrekking aan aannemer Spitters, is nog afhankelijk van de benodigde financiering van het gehele traject. HSLnet zit momenteel in de laatste fase van de besprekingen met de gemeente Heeze-Leende om de benodigde financiering helemaal rond te krijgen.

De verwachting is dat er binnenkort groen licht is, waarna de aanleg definitief van start kan, zodat de gebieden die de benodigde 70 procent hebben gehaald, eind 2018 glasvezel hebben.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.