Nieuws

Initiatiefgroep Midden-Drenthe doet beroep op provincie

GlasvezelMiddenDrentheDe initiatiefgroep Glasvezel Midden-Drenthe heeft tijdens een vergadering van commissie Omgevingsbeleid van Provinciale Staten gevraagd om mee te betalen aan de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Initiatiefnemer Peter de Vries van Glasvezel Midden-Drenthe stelt voor om van de gemeente Midden-Drenthe een proefproject te maken voor de hele provincie. Daarvoor zou de provincie wel 1,6 tot 1,7 miljoen euro aan het project moeten bijdragen.

De Vries denkt dat met dat geld 3495 woonhuizen en ruim 5800 zakelijke aansluitingen kunnen worden gerealiseerd, rekende hij de provinciale commissie voor.

“De aanlegkosten zijn de afgelopen tijd al flink gedaald tot 1500 tot 2000 euro per aansluiting, als er gebruik wordt gemaakt van de aanleg van glasvezel via het riool.”

Volgens De Vries is glasvezel in het buitengebied van groot belang om de uittocht van jonge gezinnen tegen te gaan en nieuwe bedrijven aan te trekken.  “Het buitengebied heeft nu te veel hinder van slechte ADSL-lijnen.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.