Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

Internet bij KPN, XS4ALL en Ziggo wordt duurder

Per 1 juli 2020 stijgen de prijzen voor internet bij de grootste Nederlandse providers. De prijzen voor de abonnementen (alles-in-1, internet en tv) gaan in ieder geval omhoog bij KPN, XS4ALL en Ziggo.

Ziggo heeft per 1 juli een prijsverhoging aangekondigd voor de Alles-in-1- en internet- en tv-abonnementen van 2,00 euro per maand, schrijft internetvergelijker Breedbandwinkel.nl. Eerder werd al bekend dat de prijzen bij KPN en XS4ALL met ingang van 1 juli omhoog gaan. KPN voert op de prijs van de internetabonnementen een ‘inflatiecorrectie’ door van 2,6%, met uitzondering van de relatief nieuwe Hussel-abonnementen.

Volgens Breedbandwinkel verhoogt Ziggo dit jaar de prijzen wegens stijgend dataverbruik en investeringen in het netwerk. Het kabelbedrijf maakte eerder bekend grootse plannen te hebben met de uitrol van Giganet, het vernieuwde netwerk waarmee Ziggo een snelheid mogelijk maakt tot 1.000 Mbps (1 gigabit). Na de uitrol in Utrecht, Hilversum en Den Haag heeft Ziggo deze uitrol tijdelijk opgeschort wegens maatregelen omtrent het coronavirus.

Omdat er vanwege de coronamaatregelen veel meer thuis wordt gewerkt, is de druk op het netwerk flink toegenomen, zo legt een woordvoerder van VodafoneZiggo uit. “De hoogste prioriteit ligt nu bij het voorkomen en verhelpen van storingen en het garanderen van de netwerkcapaciteit.” Overigens meldt Breedbandwinkel dat nu vanwege het thuiswerken mensen die zich online oriĆ«nteren op nieuwe internetabonnementen, vaker kiezen voor een wat meer ‘premium-internetprovider’. Er zou een duidelijke verschuiving van prijsvechters naar de wat duurdere internetproviders te zien zijn.

De prijswijzigingen bij Ziggo gelden voor alle klanten, ook voor Ziggo-klanten die recentelijk een nieuw abonnement hebben afgesloten. Bestaande klanten hebben tot 1 juli 2020 de tijd om het abonnement kosteloos op te zeggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.