Nieuws

Investeerder EQT onderzoekt mogelijke overname van KPN

De Zweedse investeringsmaatschappij EQT onderzoekt of het KPN kan overnemen. Saillant detail is dat EQT ook eigenaar is van glasvezelbedrijf Delta Fiber Netwerk en de providers Caiway en DELTA.

EQT overweegt een overnamebod op KPN uit te brengen, meldt Bloomberg. De investeerder zou daarvoor 9,4 miljard euro willen neertellen.

EQT heeft intussen al aardig wat internationale glasvezelbedrijven overgenomen. Zo nam het bedrijf al Deutsche Glassfaser over en een aantal jaar geleden werden ook het Noorse Broadnet en het Deense GlobalConnect aan de portefeuille toegevoegd. In 2017 nam EQT Infrastructure ook het toenmalige Glasvezel buitenaf, inclusief de providers Caiway en DELTA over.

Glasvezel buitenaf, inmiddels omgedoopt tot Delta Fiber Netwerk, was aanvankelijk gericht op de aanleg van glasvezel in buitengebieden, maar sinds dit voorjaar richt het bedrijf zich op het verglazen van kernen. Daarbij stuit het regelmatig op concurrent KPN.

KPN is al langer in het vizier van telecombedrijven en investeerders wereldwijd. Eerder probeerde het Mexicaanse America Movil al KPN over te nemen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.