Nieuws

Inwoners Nuth krijgen glasvezel

Reggefiber start in het Limburgse Nuth, vlakbij Heerlen, binnen enkele weken met de aanleg van een glasvezelnetwerk. De grens van 30 procent aanmeldingen is ruim gehaald, zo meldt het netwerkbedrijf donderdag.

Daarmee is Nuth de eerste gemeente binnen de regio Parkstad die een glasvezelnetwerk krijgt.

Afgelopen dinsdag heeft de gemeente Nuth, samen met Reggefiber, al  feestelijk de start van de aanleg van het glasvezelnetwerk gevierd.

Binnen enkele weken start Reggefiber met de eerste graafwerkzaamheden in de gemeente. Dat zal gefaseerd verlopen. Vier weken voordat de werkzaamheden in een straat plaatsvinden, ontvangen omwonenden een mailing van Reggefiber waarin nadere informatie staat.

 1. Jan Vezel

  Zo te lezen ook de gemeente van Raalte de buitengebieden verslonzen door reggefiber alleen de kern te laten verglazen. Let wel: Reggefiber pakt alleen de kernen van kleine dorpen. Buitengebieden vinden ze te duur (dus geen maatschappelijk ondernemen). Op deze wijze willen ze Ziggo en UPC uit de markt krijgen om te overleven. Omdat de politiek (en vooral de liberalen) deze vorm van commercieel verhandelen van nutsvoorzieningen toestaat drukken ze ons als plattelanders de afvalput in.

 2. John

  Ik begrijp niet waarom Heerlen niks krijgt voor particulieren van glasvezel. Waarom het kleine gemeente Nuth en niet een stad van over 200000 mensen. Ik zou graag willen weten waarom dat niet gebeurt. Misschien is het politiek?

  John

  • Sacha

   14-11-’15 nog steeds geen glasvezel in Heerlen. Liever geld aan Maankwartier besteden (binnenstad ruïneren) dan geld in glasvezel te steken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.