Nieuws

Kabelnoord en DFMopGlas trekken samen op in Ooststellingwerf

Kabelnoord en coöperatie DFMopGlas slaan de handen ineen en starten vanaf 12 augustus samen met de aanleg en aansluiting van glasvezel voor alle ‘witte en grijze adressen’ in de gemeente Ooststellingwerf.

Kabelnoord heeft een plan voor de aanleg van glasvezel in de zogenoemde ‘witte adressen’. Dit zijn de adressen in het Friese buitengebied waar nog geen aansluiting is op snel internet. DFMopGlas doet de aanleg van ‘grijze adressen’. Zo kan iedereen die dat wil, inwoners, ondernemers en scholen, worden aangesloten op een snelle glasvezelverbinding.

Na goed overleg hebben beide organisaties besloten de handen ineen te slaan voor de gezamenlijke aanleg van glasvezel in Ooststellingwerf. In de praktijk betekent dit dat de aannemer van Kabelnoord tegelijk in dezelfde geul daar waar nodig ook glasvezelkabel voor DFMopGlas gaan leggen.

De gemeente is blij met de aangekondigde samenwerking. “Er is profijt van ‘meelegvoordeel’ en we voorkomen dubbele overlast en ongemak bij de graafwerkzaamheden.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.