Nieuws

‘Kabelnoord trekt zich terug uit De Fryske Marren’

Kabelnoord gaat geen glasvezel aanleggen in de gemeente De Fryske Marren omdat er te weinig aanmeldingen zijn binnengekomen. In Heerenveen, Waadhoeke en Harlingen gaat Kabelnoord wel aan de slag.

In het gebied De Fryske Marren houden zowel Kabelnoord als Glasvezel buitenaf in samenwerking met DFMopGlas een vraagbundeling. De inschrijvingsperiode van de laatste partijen is vandaag, 1 juli, gesloten. Mogelijk slaagt dat wel, want Kabelnoord is er in De Fryske Marren niet in geslaagd om voldoende inschrijvingen voor glasvezel te verzamelen, aldus de Leeuwarder Courant.

Kabelnoord lijkt het niet alleen in De Fryske Marren te hebben verloren van de combinatie Glasvezel buitenaf/DFMopGlas. Ook in Súdwest-Fryslân is het aantal aanmeldingen nog te laag, zegt Kabelnoord-directeur Niek Geelhoed in de krant.

In Heerenveen is het Kabelnoord wel gelukt om de drempel van 60% aanmeldingen te halen. Hoewel de werving nog loopt, heeft de provinciale netbeheerder Kabelnoord al besloten dat in Waadhoeke en Harlingen ook de onrendabele adressen op glasvezel zullen worden aangesloten.

DFMopGlas en Glasvezel buitenaf richten zich op twee doelgroepen: mensen die al een coax-kabel hebben (zogenoemd ‘grijs’ gebied) en mensen die nog helemaal geen aansluiting voor snel internet hebben (‘wit’ gebied). Kabelnoord, dat zich tot nog toe vooral op ‘wit’ richtte, wil nu met dorpsbelangen om tafel om ook de belangstelling voor ‘grijs’ te peilen, aldus de Leeuwarder Courant.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.