Nieuws

Kabelnoord zet vaart achter glasvezelaanleg in Friesland

foto: Kabelnoord

Kabelnoord schroeft het tempo van de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de provincie Friesland op. Het telecombedrijf gaat samenwerken met een tweede aannemer.

Tot nu toe werkte Kabelnoord vooral samen met Van Gelder Telecom voor de aanleg van glasvezel. Deze aannemer werkt nu bijvoorbeeld in Opsterland, Weststellingwerf, Smalllingerland en Noordoost-Friesland.

Na de bouwvak start aannemer Euronet Infratechniek uit Apeldoorn met de werkzaamheden in het buitengebied van de gemeenten Waadhoeke & Harlingen, zo meldt Kabelnoord.

“We zijn blij dat aannemer Euronet Infratechniek onze aanlegcapaciteit komt vergroten. We zijn al geruime tijd op zoek naar extra aanlegcapaciteit”, reageert aldus Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord. “Om het project zoals afgesproken in 2021 te kunnen afronden, is meer mankracht nodig. Euronet Infratechniek is een ervaren partij die eerder o.a. in het centrum van Dokkum glasvezel voor ons heeft aangelegd. We hebben er veel vertrouwen in dat we met Euronet Infratechniek extra gas kunnen geven.”

Met de provincie Fryslân is afgesproken dat 90% van de deelnemende huishoudens en bedrijven in 2021 is aangesloten op het glasvezelnetwerk van Kabelnoord.

foto: Kabelnoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.