Nieuws

Kabeltex wil buitengebied Schagen en Den Helder verglazen

De Texelse provider Kabeltex wil in het buitengebied van de gemeente Schagen en Den Helder een glasvezelnetwerk aanleggen.

Dat staat althans in de vergunningaanvraag die de provider heeft gedaan, meldt SchagenFM en Kabeltex. Als de vergunning wordt afgegeven, zou de aanleg mogelijk al deze zomer van start kunnen.

Uiteraard moet daarvoor wel eerst worden gemeten hoeveel belangstelling er in het buitengebied is voor glasvezel. Een eerdere poging van E-Fiber om glasvezel in de gemeente te krijgen, mislukte vorig jaar.

Kabeltex is in de eerste helft van november vorig jaar gestart met het werven van abonnees. Als minimaal 50% van de inwoners en bedrijven zich inschrijven voor een glasvezelabonnement, kan de aanleg doorgaan want dan is het financieel rendabel.

Er worden diverse abonnementen aangeboden, van alleen-internet tot alles-in-1 met interactieve TV. Een abonnement met internet en televisie (100 Mbit/s) is verkrijgbaar voor 71 euro per maand. Voor het buitengebied wordt ook een toeslag van 20 euro gevraagd, maar er hoeven geen aansluitkosten te worden betaald. Voor MKB-bedrijven heeft Kabeltex ook een aanbod.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.