Nieuws

Klachten over glasvezelstoringen in Midden-Drenthe

Het nieuwe glasvezelnetwerk in de gemeente Midden-Drenthe kampt met kinderziektes. Diverse bewoners klagen op social media over televisiebeelden die wegvallen en telefoonstoringen.

De Coƶperatie Sterk Midden-Drenthe erkent een reeks van klachten van glasvezelklanten, schrijft de krant van Midden-Drenthe. “Het inrichten van een nieuw glasvezelnetwerk gaat helaas gepaard met kinderziektes, waarvan een aantal hardnekkig blijkt te zijn.”

Toch zouden de meeste storingen inmiddels verholpen zijn. “De televisiestoring die bij klanten van TriNed optreedt (het wegvallen van het beeld in blokjes bij DVB-C televisie met coax kabel) is bij ons bekend, maar nog niet opgelost. Er is de afgelopen dagen nieuwe software beschikbaar gekomen om storingen in het netwerk te voorkomen. Daardoor zijn verschillende storingen opgelost en is ook de doorgifte van live IP-televisie en uitgesteld televisiekijken bij alle providers verbeterd. Echter nog niet bij iedereen en nog lang niet in de kwaliteit die wij wensen”, verklaart de Coƶperatie Sterk Midden-Drenthe.

Uit de storingsberichten blijkt dat de problemen al zeker enkele weken voortduren. Alle betrokken partijen werken met man en macht om de opstartproblemen definitief op te lossen, aldus de glasvezelorganisatie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.