Nieuws

Kop van Noord-Holland krijgt weinig keuzevrijheid bij glasvezel

Bij de vraagbundeling voor glasvezel in het buitengebied van de Kop van Noord-Holland (Schagen, Den Helder en Langedijk) loopt het nog niet storm. Mogelijk speelt het minimale aanbod van internetproviders een rol.

FiberNH wil de ‘Noord-Hollandse klei graag verrijken met een glasvezelnetwerk’. Als 50% van de huishoudens in het blauwe gebied (zie foto) zich aanmeldt, zal FiberNH het netwerk aanleggen. Afgelopen vrijdag had ongeveer 11% van de bewoners zich aangemeld. Er lijkt dus nog wel een weg te gaan.

FiberNH-directeur Jan Voesten zegt tegenover DenHelder Actueel zich geen zorgen te maken. “De meeste aanmeldingen verwachten we in de laatste weken, dan hebben mensen er nog eens goed over nagedacht en is de buurman, die vaak op dezelfde trage internetlijn zit, vaak ook al gepolst.”

Feit is wel dat de bewoners alleen kunnen kiezen voor een abonnement bij de provider Solcon. Eerder liep een vraagbundeling van E-Fiber in Schagen al in het honderd. Waarschijnlijk heeft ook daar de beperkte keuzemogelijkheid een rol gespeeld bij het lage aanmeldpercentage. Uiteindelijk heeft E-Fiber de stekker uit het project in Schagen getrokken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.