Nieuws

KPN begint glasvezelaanleg in Scherpenzeel, Schagen bijna afgerond

router-modem-on-off

Terwijl in Scherpenzeel druk wordt gewerkt aan de aanleg van meerdere glasvezelnetwerken, zijn de werkzaamheden in Schagen bijna voorbij.

Deze week ging in Scherpenzeel de eerste schop de grond in voor de aanleg van glasvezel van KPN NetwerkNL. In totaal wordt er in Scherpenzeel 45 kilometer gegraven en gaat er 408 kilometer glasvezelkabel de grond in. Er worden 4.000 glasvezelaansluitingen gerealiseerd door aannemer Allinq.

De gemeente Scherpenzeel is al maanden het toneel van een glasvezelstrijd tussen KPN en Delta Fiber Netwerk. Die laatste heeft de afgelopen maanden al 3.800 adressen aangesloten op glasvezel. De aanleg door Delta Fiber Netwerk is overigens al in een afrondende fase.

Schagen

Waar de aanleg van glasvezel ook bijna voorbij is, is Schagen, meldt KPN. Het telecombedrijf heeft er ruim 6.000 van de circa 13.000 adressen aangesloten. In Schagen zijn de werkzaamheden inmiddels afgerond. De uitrol werd iets bemoeilijkt door veel verharding en kleigrond in de gemeente, stelt een woordvoerder van KPN.

De komende periode is KPN nog aan het graven in het nabij gelegen Warmenhuizen en Tuitjenhorn. In Warmenhuizen en Tuitjenhorn is het graven in maart 2021 begonnen en duren de werkzaamheden waarschijnlijk tot augustus.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.