KPN-klachten, Nieuws

KPN betreurt verwarring over glasvezel en VDSL

In vijf gemeenten gaat KPN uitleg geven over hun VDSL-verbinding die destijds onder de noemer glasvezel verkocht.

In totaal gaat het om ongeveer 20.000 klanten in de gemeenten Roosendaal, Apeldoorn, Oosterhout, Hengelo en Zoeterwoude die gedupeerd zijn.

KPN probeert de imagoschade te beperken nu de klachten bij advocatenkantoor Loonstein blijven toenemen. Dit advocatenkantoor is bezig een rechtszaak tegen KPN voor te bereiden wegens misleiding door VDSL als glasvezle te verkopen en het niet nakomen van beloften wat de snelheid van de internetverbinding betreft.

Volgens Emerce is KPN in 2008 en 2009 in vijf gemeenten breedbanddiensten gestart waarbij gebruik werd gemaakt van glasvezel tot de wijkkast. Vanaf de wijkkast tot in het huis lag een kopernetwerk. Met de combinatie van glasvezel en koper worden hogere bandbreedtes gerealiseerd dan over het kopernetwerk. Hierdoor kwamen hogere internetsnelheden (tot 30 Mbit/s) en werd interactieve televisie mogelijk.

Vanaf eind 2010 heeft KPN dit principe in heel Nederland uitgerold, maar werd het VDSL genoemd en geen glasvezel. De verwarring bij klanten over glasvezel zou voor die tijd zijn ontstaan toen de term glasvezel nog in marketingcampagnes werd gebruikt.

De term glasvezel wordt sindsdien alleen nog gebruikt als het echt gaat over glasvezel tot in de meterkast, aldus Emerce. Dus de circa 400.000 klanten die inmiddels glasvezel hebben aangeschaft bij KPN, hebben ook daadwerkelijk tot in huis glasvezel, stelt het telecombedrijf.

Geld terug
De klanten betalen volgens KPN wel de juiste prijs en niet de hogere Fiber to the Home-tarieven. KPN belooft dat als blijkt dat er toch klanten zijn die te veel hebben betaald, die het teveel betaalde terugkrijgen, inclusief rente.

Het telecombedrijf laat verder weten dat het de mogelijke verwarring betreurt die in de vijf gemeenten is ontstaan door het gebruik van de term glasvezel in marketingcampagnes en op de facturen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.