Nieuws, Strijd tussen kabel en glasvezel

KPN en Rotterdam maken plannen voor glasvezel in de stad

De stad Rotterdam moet in 2025 helemaal aangesloten zijn op een glasvezelnetwerk van KPN. Daarover hebben de gemeente en KPN afgelopen dinsdag een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Het streven is om 285.000 woningen en bedrijven in vijf jaar aan te sluiten op het glasvezelnetwerk. Na de zomer worden de gebieden Centrum-Oost en Delfshaven voorzien van een glasvezelaansluiting. De andere gebieden volgen later.

De overeenkomst omvat onder meer de intentie van KPN om het glasvezelnetwerk overal in de stad uit te rollen en de inzet van de gemeente om het proces soepel te laten verlopen. Waar mogelijk wordt de uitrol gekoppeld met andere werkzaamheden in de stad om zo de overlast voor de bewoners te minimaliseren. De gemeente heeft op haar beurt toegezegd dat ze ‘actief zal meewerken met het verstrekken van de benodigde vergunningen en/of instemmingen’.

Overigens was in 2019 L2Fiber al druk met de aanleg van een glasvezelnetwerk. En ook Ziggo biedt in de stad internetsnelheden tot 1 gigabit per seconde.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.