Nieuws

‘KPN heeft concurrentie in Zeist niet in de weg gezeten’

KPN herkent zich in het geheel niet in de kritiek die tegen het bedrijf wordt geuit over de glasvezelmarkt in Zeist. Het telecombedrijf reageert daarmee op een petitie die ervoor moet zorgen dat niet KPN maar E-Fiber een glasvezelnetwerk in Zeist gaat aanleggen.

De initiatiefnemer van de petitie beweert dat KPN de glasvezelmarkt in Zeist heeft verziekt, onder meer door een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Zeist te ondertekenen. Gesuggereerd wordt dat KPN de plannen van E-Fiber heeft gedwarsboomd, maar dat ontkent een woordvoerster van KPN tegenover Glasvezelgids. “We waren al met de gemeente in gesprek voordat E-Fiber met de inschrijving voor glasvezel begon.”

KPN heeft vervolgens gewacht tot de glasvezelcampagne van E-Fiber was afgelopen voordat KPN zich naar bewoners bekendmaakte als toekomstige glasvezelpartij, aldus de woordvoerster. “We hebben de uitslag van de inschrijving van E-Fiber afgewacht, maar niemand -behalve E-Fiber zelf- weet of er voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen.” Voor de aanleg van het netwerk mikte E-Fiber op een minimale deelname van 30% van huishoudens.

Eind maart besloot E-Fiber zelf om zich terug te trekken uit Zeist nadat de gemeente afspraken met KPN had gemaakt. Volgens E-Fiber was het niet mogelijk om een rendabel netwerk aan te leggen met twee spelers.

KPN bestrijdt eveneens dat bewoners met het netwerk van KPN minder keuzevrijheid hebben. “KPN legt open glasvezelnetwerken aan en daarop bieden verschillende providers hun diensten aan”, besluit de woordvoerster van KPN.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.