Nieuws

‘KPN heeft concurrentie in Zeist niet in de weg gezeten’

KPN herkent zich in het geheel niet in de kritiek die tegen het bedrijf wordt geuit over de glasvezelmarkt in Zeist. Het telecombedrijf reageert daarmee op een petitie die ervoor moet zorgen dat niet KPN maar E-Fiber een glasvezelnetwerk in Zeist gaat aanleggen.

De initiatiefnemer van de petitie beweert dat KPN de glasvezelmarkt in Zeist heeft verziekt, onder meer door een samenwerkingsovereenkomst met de gemeente Zeist te ondertekenen. Gesuggereerd wordt dat KPN de plannen van E-Fiber heeft gedwarsboomd, maar dat ontkent een woordvoerster van KPN tegenover Glasvezelgids. “We waren al met de gemeente in gesprek voordat E-Fiber met de inschrijving voor glasvezel begon.”

KPN heeft vervolgens gewacht tot de glasvezelcampagne van E-Fiber was afgelopen voordat KPN zich naar bewoners bekendmaakte als toekomstige glasvezelpartij, aldus de woordvoerster. “We hebben de uitslag van de inschrijving van E-Fiber afgewacht, maar niemand -behalve E-Fiber zelf- weet of er voldoende aanmeldingen zijn binnengekomen.” Voor de aanleg van het netwerk mikte E-Fiber op een minimale deelname van 30% van huishoudens.

Eind maart besloot E-Fiber zelf om zich terug te trekken uit Zeist nadat de gemeente afspraken met KPN had gemaakt. Volgens E-Fiber was het niet mogelijk om een rendabel netwerk aan te leggen met twee spelers.

KPN bestrijdt eveneens dat bewoners met het netwerk van KPN minder keuzevrijheid hebben. “KPN legt open glasvezelnetwerken aan en daarop bieden verschillende providers hun diensten aan”, besluit de woordvoerster van KPN.

  1. Ronald

    Weliswaar heeft KPN de “intentie” uitgesproken om glasvezel aan te leggen in Zeist, echter zal het daar (vooralsnog) bij blijven. Daar waar concurrent E-fiber in april zou starten om héél Zeist van Glasvezel te voorzien, geeft KPN-Netwerk (desgevraagd) aan dat er (nog) geen plannen zijn voor de aanleg. Tevens voegt men daaraan toe dat als men zou starten, mogelijk niet héél Zeist van glasvezel zal worden voorzien… Dus toch maar genoegen nemen met het (verouderde) kopernetwerk…

  2. Jan

    Beste Ronald,
    Klopt inderdaad wat je zegt. Woon zelf ook in Zeist en binnen de VVE waar ik in zit hebben we het hier met de leden ook over gehad, omdat velen graag sneller internet willen hebben. Vooral nu het thuiswerken zo is toegenomen. Veel leden die nu een ADSL-aansluiting hebben geven aan tot het einde van het jaar te wachten op nader bericht van de gemeente/KPN en indien er dan nog geen schot in de zaak zit te zullen overstappen naar Ziggo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.