Nieuws

KPN neemt netwerk GiessenlandenNet over

De bewoners van Giessenburg, Giessen-Oudekerk, Schelluinen, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos en Arkel hebben vanaf deze week een glasvezelaansluiting op het netwerk van KPN. KPN heeft namelijk het glasvezelnetwerk van GiessenlandenNet overgenomen.

Op 19 mei heeft KPN 100% van de aandelen in GiessenlandenNet BV overgenomen, zo meldt het telecombedrijf. Het glasvezelnet telt circa 6.500 adressen aansluitingen in de gemeente Molenlanden (Zuid-Holland), dat voorheen bekend stond als de gemeente Giessenlanden.

“Het unieke aan dit glasvezelnetwerk is dat het ook in de buitengebieden is aangelegd”, zegt Kid Schuijt, voorzitter Stichting GiessenlandenNet. “Met de overname door KPN is een goede huisvader gevonden voor het netwerk, zodat continu├»teit en kwaliteit gewaarborgd kunnen blijven.”

KPN schrijft in een persbericht dat het al vele jaren actief is op het netwerk van GiessenlandenNet via KPN-provider Solcon. “Voor beide partijen is het een logisch moment om de samenwerking tussen KPN en Stichting GiessenlandenNet naar een volgende fase te brengen”, stelt een woordvoerder.

Het netwerk in Giessenlanden blijft een open netwerk. Klanten kunnen dus ook in de toekomst gebruik blijven maken van hun vertrouwde operators, aldus KPN.

Meer overnames

De overname van het netwerk in Giessenlanden dat dankzij een gezamenlijk initiatief tot stand is gekomen, is niet de eerste. Vorige week werd het netwerk van Stichting Glasvezel De Wolden al overgenomen door de gemeente De Wolden en netbeheerder Rendo.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.