Nieuws

KPN NetwerkNL heeft plannen voor glasvezel in Emmen

KPN NetwerkNL wil delen van Emmen die nog geen glasvezel hebben, voorzien van een glasvezelnetwerk.

De Emmer wijken Angelslo, Emmerhout, Emmen-centrum en Emmermeer worden de komende anderhalf jaar door KPN Netwerk aangesloten op het glasvezelnetwerk. Voor het project in Emmen-Noord wordt ruim 1500 kilometer glasvezel gebruikt en worden 17.000 huishoudens aangesloten. “We beginnen in Angelslo, daarna zijn achtereenvolgens Emmerhout, Emmen-centrum en Emmermeer aan de beurt”, zegt een KPN-woordvoerster tegenover de Coevorder Courant.

Voor het project in Emmen-Noord wordt ruim 1500 kilometer glasvezel gebruikt en worden 17.000 huishoudens aangesloten. “We beginnen in Angelslo, daarna zijn achtereenvolgens Emmerhout, Emmen-centrum en Emmermeer aan de beurt.”

Half oktober wordt begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Dan wordt onder meer per huis gekeken wat de meest geschikte plek is voor het glasvezelaansluitpunt in woningen. Is dit alles in kaart gebracht, dan wordt begonnen met stap twee: de aanleg.

De verwachting is dat de werkzaamheden per wijk tussen de vier en zes maanden in beslag nemen. De laatste aansluiting staat gepland voor maart 2021.

Buitengebied

Tegelijk met de werkzaamheden van KPN, wordt er ook gewerkt aan glasvezel in het buitengebied van Emmen. Sinds 2016 is de Stichting Snel Internet Buitengebied Emmen bezig om het platteland van snel internet te voorzien. Tot op heden is nog nergens via deze stichting glasvezel aangelegd, schrijft de krant. Daar gaat echter verandering in komen, want GlasDraad Drenthe heeft toegezegd het buitengebied te gaan voorzien van glasvezel. Het eerste gebied waar dit gaat gebeuren is Roswinkel en omgeving.

  1. Thom de Haas

    Wordt glasvezel ook in Erica aangelegd?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.