Nieuws

KPN slaat vijandig overnamebod van EQT af

KPN heeft een ongevraagd overnamebod van de Zweedse investeerder EQT afgewezen. Dat heeft het bedrijf zondag bevestigd na berichtgeving in de Financial Times.

EQT, de investeerder die ook eigenaar is van onder meer Delta Fiber Netwerk, zou samen met Stonepeak een bedrag van 18 miljard euro hebben geboden voor de overname van KPN. Het telecomconcern bevestigt dat het een bod heeft ontvangen van EQT en Stonepeak, maar de hoogte van het bod wordt niet bevestigd, aldus het FD. Ook zou KPN een een bod van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR hebben afgewezen.

De interesse van de Zweedse investeringsmaatschappij EQT en het Amerikaanse Stonepeak in KPN was al enige maanden bekend. Toen was het verhaal dat de twee partijen het Nederlandse telecomconcern waardeerden op 12,6 miljard euro, wat neerkomt op 3 euro per aandeel. Het bod van nu ligt daar niet ver vandaan.

EQT, de investeringsmaatschappij van de schatrijke Zweedse Wallenberg-familie, zou vooral interesse hebben in het glasvezelnetwerk van KPN omdat glasvezel een investering voor de lange termijn is.

“KPN denkt door het aanbieden van supersnel internet via glasvezel nieuwe klanten binnen te kunnen halen en bestaande klanten een sneller en dus duurder abonnement te laten nemen. Doel is om de al jaren durende krimp van de omzet bij KPN om te buigen in groei”, aldus het FD.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.