Nieuws

KPN stapt over op snellere glasvezeltechnologie

KPN begint dit kwartaal met de uitrol van glasvezel met behulp van XGS-PON technologie. Een belangrijk voordeel daarvan is dat het snelheden tot 10 Gbps mogelijk maakt.

Dat heeft het telecombedrijf dinsdag aangekondigd bij de presentatie van de kwartaalcijfers.

XGS-PON is een nieuwe glasvezeltechnologie die KPN gebruikt zodat het netwerk de komende jaren blijft voldoen aan de wensen van de consumenten. Ook Delta Fiber gebruikt XGS-PON sinds kort in onder meer de provincie Zeeland en biedt klanten de mogelijkheid om internetsnelheden tot 8 Gbps te krijgen.

In het kwartaalrapport stelt KPN dat ‘de glas-uitrolmachine op volle snelheid draait’. Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal 93.000 huishoudens aangesloten op glasvezel. 36.000 van hen hebben ook een glasvezelabonnement bij KPN genomen. In totaal heeft KPN naar 3,1 miljoen huizen in Nederland een glasvezelkabel getrokken.

Opvallend is dat KPN opmerkt dat de groei van het aantal glasvezelklanten hoger was dan de daling bij het aantal DSL-klanten. Onlangs constateerde de ACM nog in de Telecommonitor dat de groei van glasvezel vooral komt doordat DSL-klanten overstappen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.