Nieuws

KPN start aanleg glasvezel in Surhuisterveen en Wolvega

KPN NetwerkNL is gestart met de aanleg van glasvezel in Surhuisterveen en Wolvega. De twee Friese dorpen zijn onderdeel van de landelijke uitbreiding van glasvezel door KPN.

Alle 3.000 bewoners van de bebouwde kom in Surhuisterveen en 6.000 bewoners in de kern van Wolvega kunnen zich nu aanmelden voor een gratis glasvezelaansluiting. De namen van de andere plaatsen die door KPN worden aangesloten, worden pas later bekendgemaakt. Mogelijk zijn andere dorpen in Achtkarspelen en Weststellingwerf snel aan de beurt, omdat er met die gemeenten nu al afspraken zijn gemaakt, schrijft het Friesch Dagblad.

In Friesland wordt op veel plaatsen gewerkt aan glasvezelnetwerken. Momenteel wordt in een groot deel van het Friese buitengebied al glasvezel aangelegd door Kabelnoord. Ook veel kernen hebben of krijgen al een aansluiting, onder meer van Glasvezel buitenaf.

Meerdere netwerken

KPN richt zich nu op de kernen, waarbij het volgens Jeroen van der Jagt, directeur Noordoost-Nederland, goed mogelijk is dat ook wordt gekozen voor dorpen waar al een ander bedrijf een kabel heeft of krijgt. ”Het kan zijn dat we daar dan in sommige gevallen een kabel naast leggen.” Zo heeft KPN op het bedrijventerrein in Surhuisterveen inmiddels een glasvezelkabel aangelegd, naast die van een lokale coöperatie van ondernemers.

De aanleg in Surhuisterveen is waarschijnlijk in februari 2020 afgerond.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.