Nieuws

KPN start met glasvezelaanleg en neemt afscheid van XS4ALL en Telfort

KPN is deze week gestart met de eerste werkzaamheden om binnen 3 jaar in totaal 1 miljoen nieuwe huishoudens op glasvezel aan te sluiten. De start was in Noordoost Zwolle. Tegelijkertijd heeft KPN aangekondigd dat de merken van glasvezelproviders XS4ALL en Telfort verdwijnen.

Noordoost Zwolle is niet de enige plaats waar KPN nu glasvezel is begonnen met de aanleg van glasvezel. Dit gebeurt ook in het Arnhemse Spijkerkwartier, de wijk De Biezen in Dongen en in Helvoirt.

In Zwolle Noord-Oost zullen de huishoudens die aangesloten worden op het glasvezelnetwerk naar verwachting vanaf april 2019 diensten over dit netwerk kunnen afnemen.

Het telecombedrijf verwacht dat eind 2021 3,3 miljoen adressen op glasvezel zijn aangesloten, ongeveer 40% van het totaal. Nu zijn dat er ongeveer 2,3 miljoen (30%).

Weg met XS4ALL en Telfort

KPN maakte donderdag tevens bekend dat de glasvezelmerken XS4ALL en Telfort in de loop van 2019 en 2020 onder de vlag van het KPN-merk zullen verder gaan. Het gaat om een naamswijziging. De dienstverlening van de verschillende KPN-dochters blijft ongewijzigd, zo belooft KPN.

foto: KPN

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.