Nieuws

KPN vergroot marktaandeel in glasvezel met overnames

KPN neemt vier aanbieders van glasvezeldiensten en een deel van Reggefiber over. Naast de overnames heeft KPN laten weten graag een groter belang te willen in de joint venture met Reggefiber.

Het bedrijf zal Edutel, XMS en Concepts ICT van Reggeborgh overnemen. Van Reggefiber neemt KPN Lijbrandt en de Wholesale-activiteiten over, zo is woensdag bekendgemaakt.

Naast de aankopen, wil KPN graag een groter belang in de joint venture Reggefiber dat in 2005 is opgericht door Reggeborgh. Het samenwerkingsverband specialiseert zich in de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken.

Regionaal
KPN laat weten glasvezel als ‘de superieure technologie van de toekomst’ te zien. Met deze overnames zal KPN zich – naast de normale activiteiten – vooral kunnen richten op de uitrol van glasvezeldiensten op regionale basis. “Het bereik van glasvezel steeg in het derde kwartaal van 2011 naar 844.000 huishoudens en KPN sluit nu circa 2000 klanten per week aan op zijn glasvezeldiensten”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Alle overgenomen providers samen bieden televisie, internet en telefonie over glasvezel aan aan zo’n 110.000 huishoudens. De overnames moeten nog wel goedgekeurd worden door de mededingingautoriteit NMa.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.