KPN gaat bij de aanleg van glasvezel het aantal contactmomenten tussen medewerkers en bewoners terugbrengen. De glasvezelvoorbereider wordt uit het proces gehaald.
Het telecombedrijf wil effectiever gaan werken en voert daarom een aantal veranderingen door bij de aanleg van glasvezel.
Voor het aansluiten van een woning zijn nu nog een aantal fysieke contactmomenten nodig. Een vast onderdeel bij het aansluiten van een woning op glasvezel is de schouw. Daarbij komt onze glasvezelvoorbereider langs om samen met de bewoner de beste plek in huis te bepalen voor de glasvezelaansluiting. Daar ligt ruimte voor verbetering, denkt KPN. “Vaak zijn bewoners niet thuis. En bovendien kan het schouwen ook prima digitaal.” Daarvoor wordt een ‘glasvezelintake’ door KPN opgezet. Deze manier van werken is inmiddels succesvol getest. De evaluatie van de pilot wordt nu verwerkt en daarna wordt deze manier van werken op grotere schaal uitgerold.
De digitale glasvezelintake heeft nog een bijkomend voordeel. Door dit proces te digitaliseren wordt het aantal contactmomenten tussen medewerkers en klanten/bewoners sterk verminderd en dat kan helpen in de strijd tegen het coronavirus.
Minder monteurs
Naast de invoering van de glasvezelintake, wordt er nog een bezoek aan bewoners geschrapt. “Nu is het nog zo dat er eerst een monteur langskomt om de huisaansluiting te installeren. Op een ander moment komt een monteur van de provider langs om deze aansluiting te activeren.” Dit zal door KPN vanaf nu in één bezoek worden gedaan. Dat is voordeliger voor KPN en de bewoner hoeft niet iedere keer thuis te blijven wachten op een monteur.
Informatiepunt
Daarnaast gaat KPN ook de informatievoorziening aan bewoners anders inrichten. “Voorheen stonden we met een Glasvezelinformatiepunt in de wijk waar we glasvezel aanlegden. Dat proces wordt omgedraaid. KPN stuurt voortaan medewerkers de wijk in om vragen te beantwoorden en eventueel toestemming voor de aanleg te noteren. “Deze nieuwe aanpak is niet alleen een voordeel voor bewoners, maar ook voor ons. Het verkort de doorlooptijd en we kunnen effectiever en gerichter te werk gaan.”
Tot slot gaat KPN meer werken met QR-codes om bewoners sneller naar de juiste internetpagina te kunnen begeleiden.
Geef een reactie