Nieuws

‘KPN verziekt de glasvezelmarkt in Zeist’

foto: KPN NetwerkNL

Een petitie tegen de inmenging van KPN als netbeheerder van een toekomstig glasvezelnetwerk heeft in Zeist in een maand tijd ongeveer 25 handtekeningen opgeleverd.

De handtekeningenactie is een initiatief van iemand die dat doet onder de naam ‘Hart voor Zeist’. Het is gestart nadat begin april bekend dat werd E-Fiber zich uit Zeist terugtrok toen bleek dat de gemeente een glasvezelovereenkomst met KPN NetwerkNL had getekend. Dit heeft kennelijk tot woede onder bewoners geleid. “De inwoners van de gemeente Zeist hebben ruim gekozen voor E-Fiber en niet voor een andere partij”, stelt de initiatiefnemer.

Volgens de uitleg bij de petitie verziekt KPN de glasvezelmarkt en maakt de telecompartij de concurrentie onmogelijk. “KPN heeft in Zeist E-Fiber uit de markt gedrukt nadat deze glasvezel voor iedereen wilde aanleggen na een succesvolle campagne hiervoor. KPN is hierna opeens ertussen gesprongen en heeft de intentie uitgesproken dit nu te willen gaan doen”, stelt de initiatiefnemer op petities.com.

Er wordt gevreesd dat bij de aanleg door KPN het buitengebied uitgesloten blijft van glasvezel. Ook is het productaanbod veel duurder en beperkter dan die van de providers die hun diensten bij E-Fiber aanbieden, aldus de petitietekst.

De petitie ondertekenen kan via petities.com.

UPDATE 13:20 uur: In een eerdere versie van het artikel stond dat stichting Hart van Zeist achter de handtekeningenactie zit, maar dat is verward met Hart voor Zeist. Hart van Zeist is een belangenvereniging van ondernemers in het centrum van Zeist die niets met de petitie te maken heeft.

foto: KPN NetwerkNL

  1. Jan

    Zo gaat het altijd, KPN wacht rustig af tot er door inwoners initiatieven voor glasvezel worden ontplooid in een dorp of stad. Zodra de aanmeldingen binnenstromen komt KPN met een frustrerend aanbod om zo het initiatief te ontmoedigen. Er zijn genoeg dorpen en steden waar nog helemaal geen glasvezel ligt, maar daar hoor je niks van KPN. Zodra iemand zijn nek uitsteekt komt KPN, en het is gedaan. Zie Deurne en inmiddels talloze andere gemeenten. Walgelijk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.