Nieuws

KPN wil heel Utrecht van glasvezel voorzien

KPN wil de aanleg van glasvezel in de stad Utrecht versnellen. Dat heeft het telecombedrijf de gemeente deze week laten weten.

Van de 160.000 adressen in de stad, zijn er inmiddels ongeveer 50.000 aangesloten op het KPN-glasvezelnetwerk. De overige 110.000 Utrechtse huishoudens ‘zullen de komende jaren in hoog tempo van glasvezel worden voorzien’, aldus KPN. Tot en met 2023 worden ruim 43.000 huishoudens aangesloten op het nieuw aan te leggen netwerk.

Op 9 februari heeft KPN de gemeente geïnformeerd hoe ze de grootschalige aanleg van het glasvezelnetwerk in Utrecht gaat aanpakken. De aanleg van glasvezel in Utrecht-Oost wordt momenteel afgerond. Daarna gaat de aanleg door in Lunetten, Nieuw Hoograven, Oud Hoograven, Tolsteeg & Rotsoord en de Bokkenbuurt.

  1. Dat is mooi. Het vroegere hoofd van de Gemeente die hierover ging heeft glas kabels vele jaren tegen gehouden, omdat, zo verklaarde hij mij, ISDN aansluitingen ruim voldoende waren. Die had hij namelijk zelf. 64 kbps symmetrisch, dat wel. ?

  2. SURF en universiteit zullen er ook blij mee zijn. Voor studenten en wetenschappers woonachtig in de Gemeente Utrecht.

    Jaap, lijstduwer van de PiratenPartij Utrecht
    We werken aan de toekomst.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.