Nieuws

KPN wil toch weer glasvezel aanleggen

KPN en T-Mobile gaan meer glasvezel naar huizen aanleggen. De twee telecombedrijven hebben los van elkaar aangekondigd meer glasvezel te willen aanleggen.

KPN wil in de komende jaren tot 2021 ongeveer een miljoen nieuwe huishoudens aansluiten op een glasvezelaansuiting. Dat heeft het bedrijf woensdag aangekondigd. En ook T-Mobile maakte bekend zelf glasvezelnetwerken in Nederland te willen realiseren, meldt TotaalTV. In Den Haag wordt volgend jaar met de aanleg begonnen. T-Mobile wil in Den Haag 33.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien.

De plannen van KPN zijn onderdeel van de nieuwe toekomststrategie van het telecombedrijf. Dat is opvallend omdat KPN de laatste jaren juist de voorkeur gaf aan het opwaarderen van bestaande DSL-lijnen, in plaats van het investeren in nieuwe glasvezelnetwerken.

Volgens TotaalTV is de nieuwe koers van KPN verklaarbaar door de toenemende druk van concurrent VodafoneZiggo. VodafoneZiggo gaat in de komende twee jaar het kabelnetwerk van Ziggo naar DOCSIS 3.1 opwaarderen. VodafoneZiggo gaat via dit vernieuwde netwerk internetsnelheden leveren die vergelijkbaar zijn met glasvezel en dus veel sneller dan VDSL.

foto: KPN – Youtube

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.