Nieuws

Krijgt het buitengebied van Zutphen en Lochem glasvezel?

Hebben voldoende inwoners in het buitengebied van Zutphen en Lochem zich aangemeld voor glasvezel en komt er een glasvezelnetwerk? Die vraag wordt vandaag definitief beantwoord.

Het leek er afgelopen weekend er al even op dat het benodigde aantal van 50% aanmeldingen gehaald was. Dat meldde althans Digitale Stad Lochem. Maar het was nog een nog onbevestigd bericht want op de website van Glasvezel buitenaf werd nog gemeld dat de tussenstand op 24% stond.

Zeker is dat het aantal aanmeldingen in het begin helemaal niet snel ging. Na bijna twee weken telde de glasvezelorganisatie pas 6% aanmeldingen. Dit was nog wel voordat er een aantal informatiebijeenkomsten over glasvezel werd gehouden.

De inschrijving liep tot 26 april en Glasvezel buitenaf gaat vandaag bekendmaken of de helft van de inwoners en bedrijven in het buitengebied van Zutphen en Lochem zich heeft aangemeld of niet.

Als de aanleg van het glasvezelnetwerk kan doorgaan, is het nog niet bekend wanneer de aanleg voltooid is. De planning van de werkzaamheden is nog niet openbaar.

  1. Brummelman

    Er zijn voor Lochen 2 partijen.
    Glasvezel buitenaf en Digitale Stad Lochem, en die heeft 53% gehaald.
    Glasvezel buitenaf zal het dus niet worden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.