Nieuws

Laatste inbelverbinding wordt de nek omgedraaid

router-modem-on-off

Inbellen voor je internetverbinding behoort vanaf oktober tot het verleden. KPN stopt per 1 oktober met de technologie achter het inbelnummer en de analoge telefoonlijn.

Er zijn volgens KPN nog maar weinig mensen die gebruikmaken van een inbelverbinding. De klanten die dat doen, zouden inmiddels van KPN een ander aanbod hebben gekregen om te kunnen internetten.
De komst van ADSL, ofwel breedbandinternet, in 1999 maakte inbellen overbodig. Vanwege de sterke groei van breedbandinternet in Nederland is KPN in 2010 begonnen met het uitfaseren van het inbelnetwerk. En daar komt dus later dit jaar een einde aan.

De inbelverbinding was in de jaren negentig de enige manier om verbinding te maken met het internet. Met behulp van een modem belden gebruikers in op een nummer om zo een internetverbinding tot stand te brengen.

Gebruikers hoorden dan een serie piepjes die werden overgebracht tussen de modem van de klant en de modem van de provider. Tijdens het surfen kon je niet telefoneren, omdat de lijn bezet was. Op het hoogtepunt had KPN 10.000 aparte telefoonlijnen met elk een modem.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.