Nieuws

Landelijk Amsterdam-Noord maakt kans op glasvezel

Het landelijke gebied van Amsterdam, met buurten als Schellingwoude, Holysloot, Ransdorp, Zunderdorp en Durgerdam, krijgen mogelijk glasvezel. De eerste aanmeldingen voor glasvezel zijn al binnen.

Deze Amsterdamse dorpjes vallen binnen de wijk Waterland, dat weer valt onder het Amsterdamse stadsdeel Noord. Het gebied Waterland telt ruim 800 huishoudens (met in totaal ongeveer 2200 bewoners).

Samen met de centrale dorpenraad heeft het bedrijf GlasDraad een plan opgesteld om de bewoners van Landelijk Noord van een modern glasvezelnetwerk te voorzien, zowel in de kernen als het landelijk gebied, schrijft het Parool.

De aanleg van een glasvezelnetwerk kan in het gebied nog een aardige klus worden, schrijft de krant, want er zijn veel slootjes, dijken en verspreide huizen.

Volgens GlasDraad gaat een glasvezelaansluiting maandelijks ongeveer 7 euro gebruikskosten voor mensen die nu al een kabelaansluiting hebben en 15 euro voor de ‘witte adressen’ (zonder coax). En dat bedrag staat los van de gewone abonnementskosten. Die vastgoedrechten komen daarmee uit op in totaal 650 euro voor de eerste groep en 1815 euro voor de tweede (witte adressen).

De inschrijving voor glasvezel is inmiddels gestart en de eerste 10% aanmeldingen is al binnen. Als op 18 maart 40% van de huishoudens in het gebied een abonnement heeft afgesloten, zal GlasDraad de aanleg in gang zetten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.