Nieuws

Lening maakt glasvezel rondom Hoogeveen haalbaar

De komst van glasvezel in het buitengebied van Hoogeveen is een stuk dichterbij gekomen. De gemeente heeft een lening van 4 miljoen euro toegezegd.

Dat is een mooie opsteker voor het bewonersinitiatief Zaandörpen op Glas (ZoG) dat jarenlang heeft gestreden voor de komst van glasvezel in de dorpen Stuifzand, Pesse en Fluitenberg, schrijft het Dagblad van het Noorden.

De lening wordt verstrekt aan RE-NET, het bedrijf dat het netwerk gaat beheren. RE-NET is een dochterbedrijf van netwerkbedrijf Rendo.

Zaandörpen op Glas heeft zich alleen ingespannen voor de zanddorpen Stuifzand, Pesse en Fluitenberg. Voor de andere zeven veendorpen (Tiendeveen, Noordscheschut, Nieuweroord, Hollandscheveld, Nieuw Moscou, Elim en Nieuwlande) rondom Hoogeveen gaat RE-NET zelf aan de slag met glasvezel.

RE-NET start daar nu vraagbundelingen om te onderzoeken of er voldoende draagvlak is bij de bewoners voor glasvezel. Voorwaarde is dat meer dan de helft ja zegt. In de dorpen Stuifzand, Pesse en Fluitenberg heeft inmiddels 51% ‘ja’ gezegd.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.