Nieuws

‘Liever zonder koffie dan zonder glasvezelinternet’

Ruim de helft van de Nederlanders met een glasvezelverbinding zit liever een dag zonder koffie dan een dag zonder glasvezel. Dat is een van de conclusies van een enquête uitgevoerd door onderzoeksbureau Kien.

Ongeveer de helft van de ondervraagde Nederlanders met een glasvezelinternetverbinding zegt beter te kunnen thuiswerken en minder frustraties te hebben over de verbinding sinds ze glasvezel hebben. 6 op de 10 mensen met een glasvezelverbinding stellen dat hun snelle internetverbinding ruim voldoende is voor een heel gezin en dat een glasvezelverbinding over een paar jaar noodzakelijk is voor dagelijkse internetactiviteiten.

Goed voor het humeur

Van de ondervraagden zegt bijna een vijfde van de meerpersoonshuishoudens dat er sinds de aansluiting op glasvezel minder irritaties in huis zijn. Bij 14% van de gebruikers is (ook) het humeur verbeterd. Bijna driekwart van de Nederlanders geeft zijn internetverbinding via glasvezel een 8 of hoger als rapportcijfer.

Ruim de helft van de Nederlanders met een glasvezelverbinding zit liever een dag zonder koffie dan een dag zonder glasvezel, stellen de onderzoekers. 8 op de 10 mensen met glasvezel vinden goed internet een basisbehoefte, maar om het een eerste levensbehoefte te noemen, gaat ze meestal te ver. “Eten en een dak boven je hoofd. Dat zijn eerste levensbehoeften. Glasvezel is fijn om te hebben”, zegt één van de ondervraagden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.