Nieuws

Londenaren krijgen internetverbinding van 1 Gbit/s

Snel, sneller, snelst. Dat moet de gedachte zijn geweest van de nieuwe Britse internetprovider Hyperoptic bij de introductie van een nieuw internetabonnement. De provider sloot deze week de eerste klanten aan voor de nieuwe 1 Gbit/s-dienst.

De nieuwe dienst is zo’n tien keer sneller als het onlangs geïntroduceerde 100 Mbit/s-abonnement van Virgin. Om een idee te krijgen: Met een internetverbinding van werkelijk 1 Gbit/s download je een complete dvd-film in 40 seconden.

Volgens Hyperoptic wordt er bij Virgin en BT Infinity slechts deels gebruikgemaakt van glasvezel en deels van coax. Hyperoptic maakt naar eigen zeggen volledig gebruik van glasvezel.

In het eerste stadium krijgen 133 flats in Londen aansluiting op de supersnelle internetverbinding. Daarna wordt het dekkingsbied in Londen uitgebreid.

Het 1Gbit/s-abonnement  kost 50 pond per maand, plus een huurbedrag voor het gebruik van het netwerk van 12,50 plus eenmalige installatiekostena van 40 pond. Bij elkaar dus maandelijks 62,50 pond (ruim 70 euro).

[adsenseyu1]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.