Nieuws

Meer concurrentie voor breedband door de lucht

Bedrijven die op een afgelegen locatie zijn gevestigd en geen breedbandinternet hebben, kunnen als alternatief sneller internet krijgen via een mobiele breedbandverbinding. Een bekende partij die dat levert, is Greenet, maar daar is nu een andere partij bij gekomen.

Geuzenet is de naam van het bedrijf dat zegt een alternatief te bieden voor bedrijven die last hebben van traag internet. Geuzenet maakt gebruik van de 4G-netwerken van de bekende Nederlandse mobiele operators die samen ruim 16.000 zendlocaties hebben. Op die manier realiseert Geuzenet via de 4G-netwerken snelheden tussen de 30 en 60 Mbps en soms zelfs meer, zo stelt het bedrijf zelf.

Om ook op afgelegen plaatsen een goede verbinding te hebben, gebruikt de nieuwkomer speciale antennes die op het dak of aan de gevel worden gemonteerd. Die antennes worden op afstand door Geuzenet beheerd zodat er direct kan worden ingegrepen als er onverhoopt problemen zijn met de internetverbinding.

Vergelijking

Een snelle 4G-verbinding kost bij Geuzenet 99 euro per maand, plus 300 installatiekosten. Dit is zonder snelheidsbeperkingen, maar wel met een datalimiet van 100 GB per maand. Concurrent Greenet levert voor ongeveer 50 euro per maand een verbinding tot maximaal 50 Mbit/s download (15 Mbit/s upload), plus net geen 200 euro aansluitkosten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.