Nieuws

Mogelijk toch nog glasvezel voor Beesel

Beesel-standEr bestaat toch nog een kans dat er een glasvezelnetwerk komt in de gemeente Beesel-Reuver. In samenwerking met enkele partijen zet netwerkbedrijf Reggefiber de vraagbundeling nog even door.

Begin maart sloot in Beesel de inschrijving voor glasvezel, maar doordat er twee aanbieders waren (Reggefiber en Viaglas, red.) begrepen de inwoners er niets van en kwamen er veel minder inschrijvingen binnen dan de vereiste 30 procent van de huishoudens.

Aan het einde van de verlenging van de inschrijftermijn hebben gemeente Beesel, ViaGlas en woningcorporatie Woongoed2Duizend  zich gemeld bij Reggefiber. “Deze partijen hebben aangegeven zich hard te willen maken voor de komst van glasvezel van Reggefiber, zo meldt het netwerkbedrijf uit Rijssen.

Het Limburgse netwerkbedrijf Viaglas heeft al glasvezel liggen in de wijken Bösdael en Reuversveld. De directeur van Viaglas zegt in gesprek met RTV Beesel dat het nu actief haar klanten in Beesel gaat benaderen en ze een aanbod van een glasvezelabonnement zal voorleggen. Met deze samenwerking hopen de organisaties dat alsnog de 30 procent kan worden gehaald.

Concreet betekent dit dat de inwoners van Beesel en Reuver zich nog bij de glasvezelproviders van het Reggefiber-netwerk kunnen aanmelden. Klanten van Viaglas krijgen bezoek aan de deur van een Viaglas-medewerker die ze een glasvezelaanbod zal doen.

Het is niet bekend hoe lang deze bijzondere vraagbundeling gaat duren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.