Nieuws

Nieuwegein is in 2024 helemaal voorzien van glasvezel

De gemeente Nieuwegein heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met KPN NetwerkNL voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in de gemeente.

Dit betekent dat bijna 30.000 huishoudens en bedrijven in Nieuwegein de mogelijkheid krijgen om een glasvezelaansluiting te nemen. Het glasvezelnetwerk wordt wijk voor wijk en straat voor straat aangelegd.

KPN informeert bewoners tijdig over wanneer de graafwerkzaamheden in hun buurt starten. Dat duurt nog wel even want de eerste werkzaamheden starten naar verwachting in de eerste helft van 2021. De totale aanleg in Nieuwegein zal ongeveer drie jaar duren.

foto: KPN NetwerkNL

 1. Martijn

  Zal tijd worden. Nieuwegien loopt lekker achterop zo 🙁

  • J.Haalboom

   Wanneer en in welke wijk of straat gaat de aanleg gebeuren. In de wijk Doorslag staan borden maar niemand weet wat en hoe het gaat gebeuren. Krijgen de bewoners bericht?

 2. Hermann

  Het zal zeker tijd worden. Ik woon zelf ook in de wijk Doorslag maar ik zie nergens borden. Met mij wachten meerdere op glasvezel. De aanleg zou in het eerste helft van 2021 starten. Is er ergens een plan wanneer wij in de wijk aan de buurt zijn.

 3. Niet iedereen krijg glasvezel dat is te overmoedig. Bij mijn woning en nog meer in de wijk Zuilenstein zijn er woningen die het gewoon niet krijgen omdat er korrels onder de vloer zijn gespoten. Maar de meterkast zit maast de voordeur dus een gaatje door de muur en het kastje in de meterkast plaatsen maar dat doen ze niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.