Nieuws

Nog steeds discussie over glasvezel in Smallingerland

Netwerkbedrijf Kabelnoord onderhandelt nog altijd met de gemeente Smallingerland over de aanleg van glasvezel. Daarom duurt het langer voordat de aanleg begint.

De gemeente Smallingerland (omgeving Drachten) en Kabelnoord steggelen al lange tijd over de voorwaarden voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied.

Onderwerp van discussie is onder meer de diepte van de kabels. Kabelnoord vond 40 centimeter genoeg, Smallingerland wilde vasthouden aan 60 centimeter, aldus het Friesch Dagblad. Dat is namelijk de diepte die ook aan andere kabelmaatschappijen wordt opgelegd.

In oktober leken de gemeente en Kabelnoord het eens te zijn. Maar onlangs bleek dat de gemeente en Kabelnoord nog steeds in de clinch liggen over ‘uitvoeringszaken’. Daarbij gaat het onder meer over de vraag of er dichtbij bomen gegraven of geboord moet worden en of Kabelnoord de straat weer herstelt na de aanleg of een aannemer die door de gemeente is geselecteerd.

Kabelnoord houdt vast dat de aanleg alleen kan doorgaan zodra er overeenstemming is over alle onderwerpen, omdat dan de kosten van het hele project duidelijk zijn. Komen de partijen er niet uit, dan zou dat kunnen betekenen dat er geen glasvezelnetwerk wordt aangelegd in het buitengebied van Smallingerland.

foto: Kabelnoord

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.