Nieuws

Noordwijk maakt plannen voor aanleg glasvezel

NoordwijkNa Den Haag zal er ook in Noordwijk worden geprobeerd om een glasvezelnetwerk aan te leggen. Daarover hebben de gemeente Noordwijk en netwerkbedrijf Reggefiber een akkoord gesloten.

Als er voldoende interesse bestaat, wil Reggefiber in Noordwijk een glasvezelnetwerk aanleggen waarop meerdere providers hun diensten aanbieden.

Nadere afspraken over het glasvezelnetwerk moeten nog worden vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Reggefiber is van plan om in de loop van 2014 met de werkzaamheden te beginnen.

Om bewoners en bedrijven de mogelijkheid te bieden deze maatschappelijke ontwikkeling in Noordwijk te volgen, moet er circa 80 kilometer glasvezel de grond in. In bijna elke straat zal graafwerk nodig zijn, volgens de gemeente. De gemeentelijke afdeling Openbare Werken oefent controle uit op de planvorming en stuurt op de uitvoering en herstelwerkzaamheden van de verhardingen.

De gemeentelijke kosten worden geraamd op 190.000 euro. Dat is het bedrag dat via de vergunningverlening moet terugvloeien, aldus de gemeente.

Eind vorig jaar werden in Den Haag ook al de eerste plannen gemaakt om een glasvezelnetwerk aan te leggen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.