Nieuws

Omgeving Werkendam en Woudrichem hebben begin 2019 glasvezel

De bewoners in het buitengebied van Aalburg, Werkendam en Woudrichem (ook wel Altena genoemd) hebben waarschijnlijk in februari 2019 hun aangevraagde glasvezelaansluiting.

In februari van dit jaar werd de grens van 50% aanmeldingen al gepasseerd. Maar daarna gingen de inschrijvingen door, volgens Mabib. Daardoor werd het maken van een planning en het uitzetten van de werkzaamheden complexer en nam het meer tijd in beslag.

En wel twee maanden. Want nu pas is er een nieuwe voorlopige planning gemaakt. Mabib meldt dat waarschijnlijk eind augustus de schop de grond in gaat. Aannemer Van Gelder krijgt de opdracht om het glasvezelnetwerk in het buitengebied van Altena aan te leggen. Het gaat om circa 2.750 adressen in het buitengebied van de huidige gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem en de kleine kernen die nu nog niet beschikken over een coax- of glasvezelaansluiting.

Het streven is dat de eerste huisaansluiting in oktober gerealiseerd is en dat in februari 2019 het hele buitengebied van Altena is voorzien van glasvezel.

foto: Mabib

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.