Nieuws

Ondanks geringe belangstelling toch glasvezel voor dorpje bij Schagen

De inwoners van het dorpje Dirkshorn (gemeente Schagen) hebben geluk. Want hoewel de vraagbundeling voor glasvezel nog niet het benodigde aantal inschrijvingen heeft opgeleverd, wordt er toch een glasvezelnetwerk aangelegd.

En daar zijn veel bewoners verbaasd over, schrijft SchagenFM. Dat Dirkshorn nu toch al een glasvezel krijgt voorzien, heeft te maken met de herinrichting van het dorp, zo blijkt uit een bericht van de gemeente Schagen.

De straten in Dirkshorn gaan open omdat er nieuwe riolering wordt aangelegd door aannemer KWS infra. Liander en E-Fiber zullen van de gelegenheid gebruikmaken om glasvezel in de grond te stoppen.

Dat veel bewoners van niets weten, is best opmerkelijk omdat eind maart voor de bewoners een informatiebijeenkomst is gehouden over de geplande werkzaamheden. Ook op de site van de gemeente is alle informatie nog terug te vinden.

Al bijna 2 jaar voeren de gemeente Schagen en E-Fiber campagne om inwoners enthousiast te maken voor glasvezel. Pas als 35% van de inwoners een contract tekent wordt het snelle netwerk aangelegd. De teller staat pas op ongeveer de helft.

Foto: gemeente Schagen

  1. Leen

    Het gaat alleen om vooraanleg (lege buizen) ivm de werkzaamheden aan het riool…

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.