Nieuws

Onrust onder bewoners in Goes over glasvezelaanleg

foto: Delta Fiber Netwerk, Youtube

Sommige inwoners van Goes voelen zich beetgenomen door netbeheerder Delta. Delta (lees: Delta Fiber Nederland) legt in Goes een glasvezelnetwerk aan, maar de voorwaarden verschillen soms per wijk.

De onrust is ontstaan na een bericht op een Facebook-groep, meldt de Zeeuwse krant PZC. In de Facebook-groep wordt Delta verweten dat het oneerlijke regels hanteert bij de aanleg van het netwerk.

Delta begon dit jaar in Goes met de aanleg van glasvezelkabels naar woningen, als eerste in de wijken Noordhoek en Mannee. Daar koos Delta voor een aanpak waarbij alle huizen in één keer gratis van glasvezelkabel werden voorzien, tenzij inwoners daar bezwaar tegen hadden.

Binnenkort begint de aanleg in de wijk Goese Polder, maar daar krijgen alleen huizen waarvan de bewoners een abonnement afsluiten, een glasvezelaansluiting in de meterkast. In het bericht in de Muurkrant Goes wordt gezegd dat Delta daarmee stilzwijgend de regels heeft veranderd.

Pilot

Een woordvoerder van Delta ontkent dat er vals wordt gespeeld. “We kiezen voor twee verschillende manieren om te kijken welke het meest efficiënt werkt”, aldus de woordvoerder in de krant. “Zie het als een pilot. De verschillende aanlegmethoden hebben niets te maken met hoeveel mensen direct voor een glasvezelabonnement kiezen.”

Mensen in de Goese Polder die later alsnog een abonnement nemen zullen op gratis worden aangesloten, verzekert de Delta-woordvoerder. Op die manier zou iedereen in Goes een keer de kans hebben op een gratis glasvezelaansluiting.

foto: Delta Fiber Netwerk, Youtube

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.