Nieuws

Ook basisscholen in Amersfoort aangesloten op glasvezel

Nadat al eerder de meeste bewoners van Amersfoort van een glasvezelaansluiting werden voorzien, krijgen nu ook de basisscholen in Amersfoort toegang tot supersnel internet. De betrokken schoolbesturen en Icasus, een bedrijf dat de scholen hierin begeleidt, hebben hiertoe een raamovereenkomst getekend.

Met de snelle glasvezelverbindingen spelen scholen naar eigen zeggen in op maatschappelijke kansen van ict en kunnen ze fors op ict-kosten besparen.

De overeenkomst voorziet onder meer in het gemeenschappelijk inkopen van een glasvezelabonnement bij XS4ALL door zo’n tachtig scholen.

Voordelen
Behalve een scherpe inkoop kunnen scholen ook enorm besparen op overige ict-kosten. Het supersnelle netwerk maakt het voor de scholen mogelijk om ook andere dingen centraal in te kopen zoals de aanschaf en onderhoud van beveiliging en servers.

Bovendien kunnen de scholen met glasvezel hun dienstverlening uitbreiden. Zo kan de communicatie met ouders worden verbeterd, kan er in de lessen meer videomateriaal op de digiborden worden geprojecteerd en kunnen leerlingen via het snelle internet beter gebruikmaken van de elektronische leeromgeving.

De eerste scholen die worden aangesloten liggen in Hoogland en Liendert-Rustenburg waarbij de De M. van der Hoeveschool als eerste basisschool wordt aangesloten. Uiterlijk in 2013 zijn ook de scholen in andere wijken aangesloten.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.