Nieuws

Oss krijgt mogelijk glasvezel van E-Fiber

Inwoners en bedrijven in de gemeente Oss kunnen zich deze zomer inschrijven voor een glasvezelabonnement. De gemeente heeft dat afgesproken met glasvezelbedrijf E-Fiber.

Als er voldoende belangstelling voor is, kunnen alle inwoners en bedrijven een gratis glasvezelaansluiting krijgen. De campagne van E-Fiber hiervoor start deze zomer.

De bewoners kunnen kiezen uit het aanbod van de providers Trined, Tweak en SNLR.

E-Fiber is geen onbekende bij de gemeente Oss. Het netwerkbedrijf begint nu ongeveer met de aanleg van glasvezel in het naburige Geffen.

Overal in Oss

De wens om te komen tot glasvezel in het buitengebied is opgenomen in het coalitieakkoord ‘Kansen zien, Kansen pakken’, aldus verantwoordelijk wethouder Frank den Brok. “E-Fiber heeft zich bereid verklaard om – bij voldoende vraag – in de hele gemeente Oss glasvezel aan te zullen leggen. Dus ook in hele kleine kernen.”

Dit onderscheidt E-Fiber van andere aanbieders, stelt de gemeente. De meeste marktpartijen waren niet geïnteresseerd om glasvezel in heel de gemeente aan te leggen, onder meer vanwege het feit dat het kopernetwerk nog niet helemaal afgeschreven is, of omdat Oss een groot buitengebied heeft waar de graafafstanden relatief groot zijn en de aanleg van kabels dus relatief duur is.

Overigens zal E-Fiber de kleine kernen overslaan waar nu al glasvezel ligt. Het gaat dan onder meer om Teeffelen, het grootste gedeelte van Berghem en ook op enkele bedrijventerreinen.

foto: E-Fiber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.