Nieuws

Planning glasvezelaanleg buitengebied Rucphen bijna klaar

Na lang wachten komt er dan toch echt glasvezel voor circa 600 bewoners van het buitengebied van het Brabantse Rucphen. De aannemer gaat binnenkort beginnen.

Aanvankelijk sloot de inschrijving voor glasvezel in het buitengebied van Rupchen al op 30 november vorig jaar, maar toen was het streefaantal inschrijvingen nog niet bereikt. Begin dit jaar was dat wel het geval. De teller staat nu op 628 en er druppelen nog steeds aanmeldingen binnen.

De aanleg is een initiatief van Breedband Buitengebied Rucphen (BBR). In opdracht van BBR gaat de Tilburgse aannemer TeleZuid BV (een samenwerkingsverband van Spitters, Lomitel Zuid en Teletronika) de omvangrijke klus uitvoeren. In totaal zal er bijna 120 kilometer glasvezel worden gelegd, schrijft BN DeStem.

TeleZuid gaat vanaf maandag 17 september ter plekke kijken om de planning voor de aanleg definitief te maken. En dan kan er op korte termijn worden gestart met de eerste graafwerkzaamheden.

Zeker is in ieder geval dat er drie POP-locaties komen (in Rucphen, Schijf, Sprundel). Daar wordt de centrale apparatuur geplaatst de verbindingen naar de huizen worden getrokken.

De gehele aanleg gaat waarschijnlijk 12 maanden duren.

foto: Google Maps

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.