Nieuws

Problemen bij glasvezelaanleg provincie Utrecht op de agenda

De provinciale fractie van het CDA in Utrecht heeft vragen gesteld over de aanleg van glasvezel. Want met die aanleg in de provincie gaat het niet overal goed.

Al jaren wordt in Utrecht geprobeerd om glasvezel aangelegd te krijgen in de buitengebieden en kleine kernen. Op 28 september 2016 is er door de provincie en 26 gemeenten een intentieovereenkomst getekend met als doel om in de periode 2016-2019 het gehele buitengebied van de provincie Utrecht te voorzien van glasvezel.

Inmiddels hebben veel bewoners in het gebied een glasvezelaansluiting, maar op een aantal plaatsen hapert de aanleg, zo stelt de fractie vast.

Zo hebben sommige bewoners in Kockengen te horen gekregen dat ze in verband met vervuiling bij nader inzien toch geen glasvezelverbinding krijgen.

Ook krijgen inwoners langs de Lekdijk geen glasvezelverbinding omdat het Hoogheemraadschap niet meewerkt aan de aanleg van een kabel door/langs de dijk. En in een deel van Harmelen is de glasvezelkabel al maanden geleden aangelegd maar nog steeds is het netwerk niet geactiveerd.

De fractie wil daarom van Gedeputeerde Staten weten of ze bereid is om te onderzoeken welke rol de provincie op zich kan nemen om de aanleg in de hele provincie weer vlot te trekken.

Ook stelt het CDA voor om het Groeifonds van het kabinet hiervoor te gebruiken. Dat is een pot van 20 miljard euro die de overheid tussen 2021 en 2026 wil besteden aan projecten op het gebied van onder meer infrastructuur.

De vragen van het CDA staan op de agenda om besproken te worden tijdens de vergadering van Provinciale Staten op 11 november aanstaande.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.