Nieuws

Provincie Noord-Holland wint glasvezelzaak voor Hollands Kroon

De provincie Noord-Holland mag een financiële garantstelling verlenen aan de Coöperatie Breedband Hollands Kroon voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de gemeente Hollands Kroon.

Dat heeft de Commissie voor Bezwaar en Beroep van de rechtbank bepaald. De rechtszaak, die was aangespannen door FiberNH om deze garantstelling tegen te houden, is door de provincie gewonnen. Hiermee is de financiering en de aanleg van een glasvezelnetwerk in Hollands Kroon weer een stukje dichterbij gekomen.

Het geschil draait om de vraag of de provincie de financiële garantstelling in 2018 aan de Coöperatie Breedband Hollands Kroon en Kabeltex had mogen verlenen, schrijft de coöperatie Breedband Hollands Kroon.

De coöperatie werkt al sinds 2014 aan de realisatie van een glasvezelnetwerk in het buitengebied van Hollands Kroon. Na talloze onderhandelingen met marktpartijen werd duidelijk dat de aanleg in het buitengebied extreem duur is en voor commerciële partijen daarom niet interessant. Met de garantstelling is het project financieel haalbaar. Kabeltex, de internetprovider van Texel, was als enige commerciële partij bereid om financieel risico te nemen en het netwerk aan te leggen.

Inmiddels heeft Kabeltex glasvezel aangelegd in het buitengebied van Breezand, Anna Paulowna en delen van Wieringerwaard. Als het bezwaartermijn voor deze zaak in Hollands Kroon voorbij is, kan Kabeltex de overige gebieden inplannen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.