Nieuws

Purmerend tekent contract voor aanleg glasvezel

De gemeente Purmerend heeft dinsdag een intentieovereenkomst getekend met netwerkbedrijf Reggefiber voor de aanleg van glasvezel.

De overeenkomst geldt voor alle gemeenten in de regio Waterland. De gemeente streeft ernaar om elk Purmerends huishouden binnen een paar jaar aangesloten te hebben op een glasvezelnetwerk.

De aanleg van een dergelijk netwerk zal volgens de gemeente een nieuwe impuls geven aan sociale en economische ontwikkelingen binnen de regio. “Te denken valt daarbij aan innovatieve digitale producten, zorg op afstand en nieuwe bedrijvigheid.”

“Door samen op te trekken in de regio en niet alleen afspraken te maken voor het stedelijk gebied maar ook voor de omliggende gemeenten, wordt het proces om tot snel internet in de hele regio te komen versneld”, aldus een wethouder van de gemeente Purmerend.

 1. Krull

  Er is in 2012 een intentieverklaring ondertekend voor glasvezel, wanneer mogen we dat verwelkomen?
  Ik neem aan dat een intentieveklaring niet voor ingegroeide teennagels is ondertekend en dat het moet lijden tot ondertekening contract.

  Graag een followup

  • Daar was ik dus ook benieuwd naar maar je kan er naar fluiten. Dit is de reaktie wat ik heb gekregen van de gemeente purmerend:

   Geachte heer Nogne,

   U hebt de gemeente gevraagd wanneer er glasvezel beschikbaar komt voor Purmerend. Dit naar aanleiding van niet meer beschikbaarheid zijnde informatie op de website van de gemeente.

   De link waarnaar u verwijst, betreft informatie uit 2012 die niet meer actueel is. Destijds heeft de gemeente weliswaar een intentieverklaring getekend met het bedrijf Reggefiber, om te streven naar een glasvezelaansluiting voor alle huishoudens. Deze intentieverklaring heeft echter geen opvolging gekregen. Een van de onderliggende redenen is dat de aanleg van glasvezel een commerciële aangelegenheid is. Besloten is dan ook dit aan de marktwerking over te laten. In bepaalde nieuwbouw is dit ook gebeurd, zoals in het project Tuindorp in de Weidevenne. Hier heeft Reggefiber bijvoorbeeld een contract afgesloten met het bouwbedrijf.

   Derhalve is de pagina, waarnaar het item uit de nieuwsbrief van 2012 verwijst, komen te vervallen.

   Ik vertrouw erop u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

   — Einde Mail —

   Het komt er op neer dat we het dus niet gaan krijgen, want sinds de overname van Reggefiber door KPN is er weliswaar nog glasvezel uitgerold maar KPN heeft nu aangegeven dat zij stoppen met het uitrollen van glasvezel omdat KPN zelf te veel heeft geinvesteerd in de vernieuwing van hun ADSL lijnen.

   Met andere woorden, dankjewel gemeente purmerend!!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.