Nieuws

Raad in Teylingen wil ook glasvezel

De gemeente Teylingen, tussen Voorhout en Sassenheim in, pleit voor de aanleg van een glasvezelnetwerk. Daartoe heeft een aantal CDA-gemeenteraadsleden een initiatief raadsvoorstel ingediend.

In het voorstel (pdf) somt het CDA een aantal voordelen van een glasvezelnetwerk op, schrijft De Teyding. Zo kunnen ouderen in de thuissituatie altijd direct met beeld en geluid verbonden zijn met een zorginstelling in de buurt. Ook kunnen scholen in de gemeente jaarlijks kosten besparen als ze een snelle verbinding met een externe server hebben die ze bovendien kunnen delen met andere scholen, in plaats van dat elke school er zelf een aanschaft.

Tot slot kan een glasvezelnetwerk bijdragen aan een betere sociale cohesie in wijken omdat er via het netwerk buurtgerichte media kunnen worden verspreid en buurtbewoners elkaar anders kunnen  ontmoeten en informeren.

Het inititiatief in Teylingen is deels veroorzaakt door het gorte enthousiasme waarmee glasvezel deze zomer in Voorhout werd ontvangen.

  1. Gertjan Poot

    Denk ook eens aan de vele thuiswerkers die een slechte internetverbinding hebben met name in de latere middag uren en de avonduren.
    Met snellere verbinding zou ik meer thuis kunnen werken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.